-19%
Novo

UV sijalica 25W


Germicidna – UV sijalica (grlo E 27) je proizvod namenjen za dezinfekciju
površina i vazduha u prostoriji i pokriva UVC spektar talasne dužine od 254nm,
koja se pokazala kao najbolja za dezinfekciju.
Sijalica snage 25 W idealna je za prostorije do 25 m2
i sijalicu je potrebno postaviti tako da se njeni talasi mogu nesmetano širiti po prostoriji.
Dimenzije: 180 mm x 43 mm

Preporučeno vreme rada:

Za prostorije do 25 m2 preporučujemo od 30 – 60 min rada,
za veće prostorije možete produžiti vreme rada sijalice

*VAŽNO! NIKAKO NE GLEDATI I NE BORAVITI U PROSTORIJI KADA UKLJUČITE UV LAMPU.

1,699.00 RSD 2,099.00 RSD

Dragi potrošači, Weiss Light prodavnica i Online Shop nisu u funkciji i trenutno ne postoji mogućnost porudžbine.

UV lampa je namenjena za sterilizaciju i dezinfekciju vazduha, površina predmeta i površina prostorija ultravioletnim zračenjem u zatvorenim prostorijama. Sa povećanjem zagađenja naše okoline povećava se i prisutnost mikroorganizama, što nameće potrebu za upotrebom UV lampe. Princip rada se zasniva na činjenici da mikroorganizni umiru na talasnoj dužini od 253,7 nm. Na ovaj način, dezinfekcija se praktično može izvoditi bez upotrebe hemijskih sredstava. Osim uništavanja mikroorganizama UV lampe stvaraju zdravu atmosferu u stambenim i poslovnim prostorijama. Takođe, sprečavaju širenje bolesti koje se prenose vazdušnim putem između članova porodice ili kolega na poslu.

Mikroorganizmi su primitivni oblici i prouzrokuju zarazne bolesti. Nalaze se svuda oko nas i u nama. Mikroorganizmi kao što su: bakterije, plesni, kvasci, protoze i virusi mogu biti uništeni izlaganjem kratko-talasnom UV zračenju. Prečnik većine bakterija je između 0,2 nm i 1,5 nm a neke vrste mogu dostići i 30 nm. Virusi su ne ćelijske čestice koje zahtevaju žive ćelije za reprodukciju. Oni su manji od bakterija. Uništavanje tj ubijanje mikroorganzama se odnosi na gubitak njihove sposobnosti za rast i deobu na umnožavanje. Sprečavanje zaraze se sprovodi uništavanjem živih odraslih patogenih mikroorganizama na površinama, predmetima, uređajima, garderobi, u hrani, vazduhu itd…

Sterilizacija je potupak uništavanja (ubijanja) svih vrsta i oblika mikroorganizama.

Dezinfekcija predstavlja uništavanje, odnosno smnjivanje broja mikoorganizama ispod infektivne doze.

Ultravioletno zračenje je metod dezinfekcije koji koristi kratkotalasno ultraljubičasto svetlo, kako bi potpuno otklonilo mikroorganizme. Fotohemijski efekat dobijen izlaganjem mikroorganizama kratkotalasnom UV-C zračenju se ogleda u promenama (oštećenju) samog jezgra ćelije, što onemogućava njenu deobu a samim tim i njeno umnožavanje. To praktično znači uništavanje (ubijanje) odnosno inaktivizaciju mikroorganizama. Pomenuti fotohemijski efekat se dobija pri talasnim dužinama EM zračenja od 100nm do 280nm (UV-C opseg). Najefikasniji germicidni efekat ima UV zračenje talasne dužine 253,7 nm. Način primene UV zračenja pri sterilizaciji i dezinfekciji vazduha, površina prostorija ili predmeta se ogleda u njihovom izlaganju direktnom zračenju. Vreme izlaganja zavisi od vrste mikroorganizama koje treba uništiti. Bitno je naglasiti da je ovo i prirodan način sterilizacije i dezinfekcije jer unutar spektra sunčevog zračenja su prisutne I talasne dužine UV zračenja sa izraženim germicidnim efektom. Na ovaj način, dezinfekcija se praktično može izvoditi bez upotrebe hemijskih sredstava. Osim uništavanja bakterija UV lampe stvaraju zdravu atmosferu u stambenim i poslovnim prostorijama. Takođe, sprečavaju širenje bolesti koje se prenose vazdušnim putem između članova porodice ili kolega na poslu.

VAŽNO! NIKAKO NE GLEDATI I NE BORAVITI U PROSTORIJI KADA UKLJUČITE UV LAMPU.

Kategorija:

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “UV sijalica 25W”

There are no reviews yet.