UV lampe! Za bezbedno okruženje bez virusa Ostavite komentar

Osim uništavanja bakterija, ove lampe neutralizuju prašinu, duvanski dim i neprijatne mirise i stvaraju zdravu atmosferu...

UV lampa je namenjena za sterilizaciju vazduha i površina predmeta UV zračenjem u zatvorenim prostorijama. Sa povećanjem zagađenja naše okoline povećava se i prisutnost mikroorganizama, što nameće potrebu za upotrebom UV lampe.

Princip rada se zasniva na činjenici da mikroorganizni umiru na talasnoj dužini od 253,7nm.
Ultravioletno zračenje je metod dezinfekcije koji koristi kratkotalasno ultraljubičasto svetlo, kako bi potpuno otklonilo mikroorganizme.
Mikroorganizmi kao što su: bakterije, plesni, kvasci, protoze i virusi mogu biti uništeni izlaganjem kratko-talasnom UV zračenju.
Specijalna kvarcna ultraljubičasta stona lampa, emituje ultraljubičastu svetlost (UVC) sa ozonom, talasne dužine od oko 254nm sa optimalnim baktericidnim delovanjem.

UV STONA LAMPA ZA DEZINFEKCIJU I STERILIZACIJU 38W CRNA – M Efikasna na 40m2 3,599.00 RSD 12,550.00 RSD

Na ovaj način, dezinfekcija se praktično može izvoditi bez upotrebe hemijskih sredstava. Osim uništavanja bakterija, ove lampe neutralizuju prašinu, duvanski dim i neprijatne mirise i stvaraju zdravu atmosferu u stambenim i poslovnim prostorijama. Takođe, sprečavaju širenje bolesti koje se prenose vazdušnim putem između članova porodice ili kolega na poslu i pomažu pacijentima koji pate od astme, sinusa i raznih alergija.

Primena u zdravstvu, industriji, domaćinstvu…

Ova UV lampa za dezinfekciju pomaže da se stvori zdravo i čisto okruženje. Elegantan i lep dizajn daje mogućnost da se uklopi u različite ambijente.
Najširu primenu našla je u zdravstvu i to za dezinfekciju vazduha u prostorijama kao i za dezinfekciju površina.
UV lampu možete da koristite za dezinfekciju lekarskih i stomatoloških ordinacija, veterinarskih ambulanti, kozmetičkih salona, frizerskih salona, salona za masažu, javnih toaleta, ugostiteljskih objekata, hotela, fastfood restorana, poslovnih prostora, kancelarija, proizvodnih hala i pogona, magacina i itd…

Ovaj proizvod koristi ultraljubičaste zrake i ozon za ubijanje bakterija, zato se preporučuje da ljudi i kućni ljubimci ne budu u prostoriji dok UV lampa radi. Kako bi se postigao najbolji efekat sterilizacije preporučuje se da radi u sigurnom prostoru.  Uređaj je podešen da se uključi posle 10 sekundi od momenta kada pritisnete dugme ON.

Lako se čisti. Lampu isključite iz struje i očistite je mekanom čistom krpom ili alkoholom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *